Fontanus Testtudat Központ

Mozgásszervi rehabilitációs szakorvosként sokszor szembesültem azzal, hogy a mozgásszervi panaszok kialakulásának hátterében sokszor található nem megfelelő sport választás, vagy a sportolás teljes hiánya, egy nem megfelelő szék vagy ágy rendszeres használata, vagy olyan bevett szokások, mint pl. a rendszeresen egy oldalon hordott kézitáska.

Amíg nem jelennek meg a fájdalmak, addig hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a testünk mindent kibír, de ez nem így van. A fájdalom jelentkezésekor pedig – megfelelő ismeretek nélkül, a félelmeinktől hajtva – nem a probléma eredetét szeretnénk megszüntetni, hanem elindul a mielőbbi gyors tüneti kezelés.

Fontanus Központon belül a Testtudat Központ 2014 decemberében jött létre.

A megalapításkor célunk az volt, hogy létrehozzunk egy olyan helyet, ahol egymással karöltve valósul meg a gyógyulásra és a tanulásra való lehetőség. A Fontanus Testtudat Központnál nem csak a fájdalmak kezelésével foglalkozunk, hanem igyekszünk feltérképezni, hogy a fájdalmak kialakulása mögött milyen tényező állhat, amelynek kiküszöbölésével a későbbiekben a panaszok elkerülhetőek.

Központunk munkatársai 2018 óta egyben a Gyermeksport Egészségügyi Csapatának tagjai is.