Dr. Bajzik Éva

Mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, manuálterapeuta

Egyetemi képzés

 • Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvosi Kar (2000-2006)

Szakképesítés

 • 2013 – Fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás – szakvizsga
 • 2012 – Fitoterápia
 • 2012 – Fülakupunktúra
 • 2012 – Jalagati Jógatartó
 • 2007 – Manuálterápia (SOTE ETK)
 • 2007 – Kinesiotaping
 • 2007 – Izomkontroll (somatics)
 • 2004 – Testépítés (fitnesz sportoktató)

Társasági tagságok

 • Magyar Orvosi Kamara
 • Orvosi Rehabilitációs és Fizikális Medicina Magyarországi Társasága
 • Magyarországi Fájdalom Társaság

Beszélt idegen nyelv

 •   Angol

A Fontanus Központ oktatója és kutatója

A Balance to the Power Two mozgásterápiás edzésmódszer egyik megalkotója és vezető instruktora.

A nyílt hasizom kezelésére létrehozott Potzak applikáció egyik megalkotója és szakmai vezetője.

12 éve dolgozom különböző mozgásszervi problémákkal hozzám forduló pácienseimmel, gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

A heveny panaszoktól kezdve (lumbágó, „nyakbeakadás”, stb.) a krónikus típusúakig (krónikus ízületi gyulladások és fájdalmak, évek óta fennálló derék és hátfájdalmak, gerincferdülés, fejfájás, stb.), különböző panaszkörök ellátásával foglalkozom.

Ennyi idő alatt orvosként megtanultam, hogy egyedül, külső szemlélőként és tanácsadóként igen korlátozottak a lehetőségeim egy-egy panasz megoldásában, a kulcs mindig a páciensnél van, csak a legtöbb esetben nincs vele tisztában. Éppen ezért a betegeimmel együtt dolgozva oldjuk meg a panaszaikat, a lehetőségeik adta kereteken belül.

Különösen fontos ez a sportolóknál, akiknek a teste folyamatos, intenzív „használatban van”, és egy-egy apróbb sérülés kihatással lehet a sportkarrierükre. Panaszaikat megértve hatékonyabbá válik a rehabilitációs időszak, rövidül a regeneráció és a későbbiekben kisebb eséllyel történik újra sérülés.

Visszafelé is igaz ez: ha valaki nem érti, hogy mi történt vele, mi okozza a problémáit, ha csak “elviszi az orvoshoz a testét”, hogy az gyógyítsa meg, akkor a gyógyulás folyamata – megértés híján – nem lesz teljes, vagy a probléma hamar kiújul.

Előadások

2016.10.20.
Cogito est: Testünk képzelt és valós határai

2017.03.29.
A női test harmóniája – Nő Arcai Egyesület

2017.03.01.
A női természet ritmusa – Nő Arcai Egyesület

2017.03.20.
Egyensúlyban a lehetőségeinkkel – Nő Arcai Egyesület

2017.03.30.
Cogito est: Testünk tapasztalásai

2017.06.28.
Szerelem biokémián innen és túl – Nő Arcai Egyesület

2017.09.15.
Megismerni és megszeretni – a női test és a mozgás – Inspire Women kampánnyitó konferencia

2018.03.03.
Potzak előadásnap – A nyílt hasizom

2018.04.19.
Stresszkezelés – Startup Safary Budapest

Hacker Péter

Sportfilozófus, szakedző, coach

Képzés

 • SZTE JGYTF Kar testnevelő-rekreáció szervező (2003)

Szakképesítés

 • 2015 – Sportfilozófia
 • 2012 – Jalagati Jógatartó
 • 2009 – Komplex életviteli tanácsadás (önfejlesztés, önismeret)
 • 2003 – Labdarúgás sportedző
 • 2003 – Atlétika sportedző
 • 1999 – Sportszervező, -menedzser

Beszélt idegen nyelv

 • német

A Fontanus Központ oktatója és kutatója

A Balance to the Power Two mozgásterápiás edzésmódszer egyik megalkotója és instruktora.

Egy új, magyar fejlesztésű, izgalmas és élvezetes, speciális szabályokkal rendelkező vízi páros sportág, a Waterskyball edzője.

Gyermekkorom óta aktívan mozgok, sportolok. Szívügyem, hogy másokkal is megismertessem a mozgás örömét, megmutassam mindenkinek, gyereknek és felnőttnek egyaránt, hogy az aktív mozgás és sport része az életnek és teljessé teszi azt.

A tanárképző főiskolán testnevelés-rekreáció szakon végeztem, atlétikából és labdarúgásból szakedzői képesítést szereztem és edzőként több éves tapasztalatot szereztem. Munkám során rengeteg emberrel találkoztam és rengeteg tapasztalatot szereztem. A tapasztalataimat jelenleg a Fontanus Tudományos Módszertani Kutató- és Oktatási Központnál kamatoztatom, oktatóként, edzőként és kutatóként is.

A Fontanus felnőttek képzésével foglalkozó intézmény, középpontjában a fejlődés áll. A fejlődéshez pedig a mozgás, a sport, a testmozgással kapcsolatos játékok fontos eszközök. Mindenki számára elérhető, élvezetes, közvetlen tapasztalással járó módszerek, amelyek nem csak fizikai, de mentális téren is fejlesztenek. A Központnál részt vettem új mozgásformák, játékok, sportágak kifejlesztésében – anatómiai, élettani, edzéselméleti ismereteimet és edzői tapasztalataimat felhasználva. A sok játékos módszer közül nőtte ki magát a Balance to the Power Two mozgásterápiás edzésmódszer és a Water Skyball (WSB)  sportág is.

A Fontanus kutatásai során, különböző szakterületeken dolgozó szakemberekkel együtt létrehoztuk a sportfilozófiát, mint új szemléletmódot. Ennek lényege, hogy a sportolót nem csupán fizikai szintjeként, a testeként értelmezi, hanem fizikai, mentális és érzelmi szintjének összességeként, egyénként, emberként. Így a fejlesztésben is sokkal fontosabb az egyén teljes körű fejlesztése, a benne zajló folyamatok, összefüggések megértése, mint ha csupán a testre koncentrálnánk. A módszer hatékony, nem csak a sportban nő az egyén teljesítőképessége, fejlődik a koncentrációja és más képességei, de az élete más területein is hatékonyabbá, kiegyensúlyozottabbá és felszabadultabbá válhat.

Fontosnak tartom, hogy a gyerekek, fiatalok is ezzel a fajta szemléletmóddal találkozzanak, hogy önmagukat és másokat is egészként, érző emberi lényként és egymás társaiként tekintsék.