Mi az a testtudat?

A testünk zseniálisan szervezett sejtek halmaza, amelyek olyan összhangban dolgoznak együtt, amit a maga teljességében egy emberi élet hossza alatt valószínűleg fel sem foghatunk. De törekedhetünk rá. A legtöbben úgy éljük mindennapjainkat, hogy a testünkről alig tudunk valamit. Megelégszünk azzal, hogy működik – úgy, ahogy. Ha nagyobb gond van vele, ami akadályozza a használatát, azt az orvosokra bízzuk, ha kisebb a baj, nem is törődünk vele.

A szervezetünkben zajló folyamatokról állandóan értesítéseket küld a test. Ezeket nem tanultuk meg értelmezni, talán eszünkbe se jut, hogy ez lehetséges.

Pedig lehetséges.

Olyan, mindenki számára megfigyelhető jelzések ezek, olyan összefüggések, amelyek megismerésével harmonikus kapcsolat alakítható ki a testünkkel.

A szervezetünk megismerésének folyamatában fontos, hogy mozgás közben is megfigyeljük azt. A mozgás a test természetes állapota, mozgásra vagyunk tervezve. Közben megváltoznak a testben zajló folyamatok, más reakciók figyelhetőek meg ilyenkor, mint nyugalmi helyzetben.

A test ismerete, a testtudat tehát tanulható, a saját teste mindenki számára megismerhető.

Részletekről érdeklődjön szolgáltatásoknál, illetve Fontanus Testtudat Központnál.